Používáte starou verzi webového prohlížeče. Pro využití veškerých funkcí webu aktualizujte svůj prohlížeč nebo použijte jiný.

Český tým vybojoval medaile na mezinárodním mistrovství řidičů vysokozdvižných vozíků

21. 10. 2019

Skvělé umístění českého týmu na mezinárodním mistrovství řidičů vysokozdvižných vozíků Stapler Cup 2019 – druhé a třetí místo. Linde Material Handling, přední evropský dodavatel manipulační techniky a služeb pro intralogistiku uspořádal v německém Aschaffenburgu již patnáctý ročník mezinárodní soutěže řidičů vysokozdvižných vozíků – Stapler Cup 2019. Česká reprezentace vybojovala vynikající třetí místo v soutěži družstev a druhé místo v kategorii jednotlivců.

V letošním ročníku Stapler Cupu soutěžilo 17 týmů z celého světa. Úspěšná česká výprava byla složená z vítězů českého Ještěrka Cupu, jimiž jsou Radek Fiala ze společnosti SCHOTT Flat Glass ČR, Tomáš Patočka z firmy WASSA s.r.o. a Gabčo Koloman z ROCKWOOL, a.s. Český tým vybojoval třetí místo za týmy Německa a Číny a zopakoval tak úspěch z roku 2012. V jednotlivcích pak zazářil Radek Fiala, který svým vyrovnaným výkonem v těžké konkurenci 53 účastníků obsadil druhé místo. Bylo to jen o pouhý půlmetr za slovenským závodníkem. Bronz získal závodník z Holandska.

Zkušení „ještěrkáři" při soutěžení absolvovali několik náročných disciplín, které prověřili jejich přesnost, zručnost a znalost bezpečného a přitom rychlého zacházení s vysokozdvižným vozíkem. Jednou z nich bylo bowlingové utkání, kde byla zásadní vynikající souhra celého týmu. Preciznost pak byla velmi důležitá při přemisťování láhví naplněných vodou či manipulací s modely vozíčků, jež byly připevněny na vidlicích velkého vozíku.

„Jsme hrdi, že se našim závodníkům podařilo v tak silné mezinárodní konkurenci předvést své kvality. Disciplíny, ve kterých naši závodníci uspěli, ukazují jejich schopnosti a dovednosti, bez kterých by se při své každodenní náročné práci neobešli. Nejdůležitější přitom není rychlost jízdy s vozíkem. Vyšší důraz je kladen na obratnost, přesnost a bezpečný provoz bez nehod a úrazů. A to je pro nás podstatné," říká Martin Petřík, vedoucí oddělení marketingu Linde Material Handling Česká republika.