Používáte starou verzi webového prohlížeče. Pro využití veškerých funkcí webu aktualizujte svůj prohlížeč nebo použijte jiný.

K dispozici vždy v pravou chvíli: aplikace Linde Truck Call

13. 3. 2018

Linde Material Handling představuje aplikaci pro řízení flotily manipulační techniky

Zajistit vhodný průmyslový vozík a řidiče na správné místo a ve správný čas je pro manažery flotily manipulační techniky často obtížný úkol. Novinka Truck Call od společnosti Linde Material Handling umožňuje uživatelům digitálně zadat takovéto přepravní úkoly a výrazně zjednodušit a urychlit komunikaci mezi manažery flotily a řidiči.

Typický každodenní příklad: kvůli nepříznivým dopravním podmínkám má nákladní auto převážející zboží zpoždění a na dvůr přijíždí později, než se předpokládalo. Je proto potřeba jej vyložit velmi rychle. Kdybyste jen věděli, kde se právě nachází vhodný vysokozdvižný vozík. Co dělat? Vyrazíte ho hledat po areálu? Budete telefonovat na všechny strany? Požádáte řidiče kamionu, aby počkal?

Pro takové případy i mnoho dalších podobných nyní společnost Linde Material Handling nabízí lepší řešení – novou aplikaci Linde Truck Call. Tato aplikace velmi usnadňuje přidělování neplánovaných přepravních úkolů a zajišťuje rychlejší komunikaci mezi supervizory a řidiči. „V zásadě funguje jako moderní taxi,“ vysvětluje Marietta Landsmann, senior manager pro digitální produkty v Linde Material Handling. „Taxislužba například obdrží pokyn ‚Můžeme si objednat taxi pro osm lidí na adresu X?‘ Tento požadavek se pak rozesílá všem řidičům minibusů dané společnosti, dokud jeden z nich nepotvrdí a dopravu nepřijme.“

Truck Call od společnosti Linde Material Handling umožňuje uživatelům digitálně zadat přepravní úkoly a výrazně zjednodušit a urychlit komunikaci mezi manažery flotily a řidiči.

Truck Call od společnosti Linde Material Handling umožňuje uživatelům digitálně zadat přepravní úkoly a výrazně zjednodušit a urychlit komunikaci mezi manažery flotily a řidiči.

Vývojáři aplikace Linde Truck Call přenesli tento princip na logistické procesy společností s menší flotilou vysokozdvižných vozíků. Stažení aplikace a registrace se provádí prostřednictvím Google Playstore. Pak již musí manažer flotily jen vytvořit na webovém portálu nebo v aplikaci virtuální duplikáty vozíků včetně příslušných konfigurací a vlastností. Aplikace se poté nainstaluje do mobilních telefonů řidičů. Jakmile se objeví požadavek na přepravu nebo vyskladnění, odpovědná osoba vloží relevantní informace do systému a ten automaticky pošle zprávu všem příslušným řidičům. Ti práci buď přijmou, nebo odmítnou.

Obzvlášť v menších společnostech musí manažeři flotily manipulační techniky zastat spoustu úkolů, a nemají proto čas obcházet areál a hledat vhodný vozík pro konkrétní práci. V budoucnu jej budou schopni najít rovnou od svého stolu. Zákazníci, kteří už aplikaci testovali, informovali o výrazném zvýšení efektivity jejich flotily vozíků. Jak říká Marietta Landsmann: „Díky digitálnímu přidělování práce vozíkům mohou být flotily manipulační techniky využívány mnohem lépe než dříve a mohou přijmout více objednávek než před používáním aplikace.“

Další výhodou nového Linde řešení je integrovaná dokumentační funkce. Pokud si například řidič všimne při přemisťování zboží nějakého poškození, může ho snadno zaznamenat díky zabudované funkci fotoaparátu. Prostřednictvím aplikace může také pohodlně potvrdit dokončení přepravní úlohy. „Až dosud byly časté tzv. prázdné jízdy, kdy řidič vysokozdvižného vozíku musel jet zpět ke svému nadřízenému a předat mu dodací list,“ uvádí Marietta Landsmann. Díky nové aplikaci Linde Truck Call už tyto „prázdné jízdy“ nebudou nutné.